Artam en Kiesa in race voor derde stoeltjes

[photo1]De Turk Can Artam en de Deen Nicolas Kiesa richten zich momenteel op derde stoeltjes van Jordan en Minardi. Beide coureurs willen dit seizoen nog in actie komen.

Can Artam rijdt momenteel GP2 en is met de Formule 1 renstal van Jordan in onderhandeling. Artam zal zeer waarschijnlijk tijdens de Grand-Prix van Turkije in de derde Jordan rijden. De 23-jarige coureur heeft voldoende financiële steun om het stoeltje te kunnen bekostigen. Artam zou de eerste Turkse Formule 1 coureur kunnen worden, dankzij dit feit hoopt de organisatie van de Turkse Grand-Prix ook meer toegangskaarten te verkopen.

Nicolas Kiesa wil dit jaar nog een aantal Grand-Prix in de derde Minardi rijden. De Deen reed al eerder voor Minardi en leek dit jaar opnieuw een van de vaste Minardi coureurs te worden. Vanwege sponsorproblemen ging Friesacher er uiteindelijk met het tweede Minardi stoeltje vandoor. Kiesa lijkt nu wel voldoende sponsoring te hebben om enkele Grand-Prix in de derde Minardi te rijden. Minardi wil de derde bolide tijdens enkele Europese Grand-Prix gaan inzetten.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading