Ayrton Senna leeft voort in Breda

[photo1]In Brazilië en grotendeels in de rest van de wereld blijft Ayrton Senna jaren na zijn dood de meest verafgode kampioen. Door de jaren heen zijn er veel produkten met Senna’s naam uitgebracht. De inkomsten uit deze Senna-produkten gaan voor een deel naar de Ayrton Senna Foundation die op haar beurt weer als doel heeft om kinderen in Brazilië de kans te geven om te ontdekken wat ze graag willen doen en hun dan de mogelijkheden bieden om tot ontplooing te komen. Ayrton Senna zei ooit dat iedereen een minstens een kans zou moeten krijgen in het leven.

In Breda is sinds 1 mei 2004, tien jaar na de dood van Ayrton Senna, een Formule 1 winkel geopend. Behalve dat deze winkel een ruime collectie Formule 1, rally en race artikelen in het assortiment heeft, is een deel van de winkel ingericht met vele Ayrton-Senna produkten. Naast de vele schaalmodellen komen er nog steeds vele Ayrton Senna boeken uit.

Eigenaar Danny de Heer licht toe: “Geen Senna boek is hetzelfde ondanks dat het om dezelfde persoon gaat. Het ene boek is een mooi fotoboek van een bekende fotograaf, het andere boek is dan weer een biografie, daarnaast hebben we het fotoboek van zijn eigen officiële fotograaf, een boek met anekdotes, een stripboek en een mooi boek met alle uitslagen. Onlangs hebben we zelf uit Brazilië een partijtje Senninha boekjes gehaald. Senninha is het kleine stripfiguurtje dat door Senna werd gecreëerd als voorbeeld voor de jeugd in Brazilië. Daarnaast zijn we constant op zoek naar leuke bijzondere Senna-produkten, al komt het van de andere kant van de wereld. Het is ontzettend leuk als we ergens weer iets moois vinden en iemand uit onze grote Senna klantenkring hiermee blij kunnen maken!”

Buiten alle boeken zijn er nog veel andere Senna-produkten verkrijgbaar in Breda: van puzzels tot ansichtkaarten, van beeldjes tot miniatuur helmpjes, van exclusieve kalenders tot gelimiteerde litho’s, zelfs Ayrton Senna kleding en de bekende Senna pet is te koop.

Voor meer informatie bent u van harte welkom aan het van Coothplein 14 in Breda.

Loading