Barrichello wint enerverende Grand-Prix

Rubens Barrichello heeft vandaag de Grand-Prix van Engeland op zijn naam geschreven. De Braziliaanse Ferrari piloot die vanaf Pole-Position startte won een van de mooiste Grand-Prix van de afgelopen jaren.

Direct nadat het startsein werd gegeven stond de race boordevol met actie. Jarno Trulli wist Barrichello te verschalken en pakte de leiding. Na enkele ronden brak echter een onderdeel van de McLaren van David Coulthard af, dit belande op de baan. Dit was reden om de safety-car naar buiten te halen.

Beide Toyota’s doken als enige gelijk de pits in, hierdoor kwamen de rood/ witte als laatste terug op de baan. Geen goede keuze was aanvankelijk de verwachting, aanvankelijk want de safety-car moest voor een tweede maal de baan. Een actievoerder gekleed in een Schotse kilt liep over de baan, op zijn rug droeg hij de boodschap “lees de bijbel, want de bijbel heeft altijd gelijk”.

Tijdens deze neutralisatie dook het hele veld, behalve de Toyota’s en David Coulthard, de pits in. De beide Toyota kregen hierdoor de leiding in handen, Da Matta reed enkele ronden aan de leiding voor zijn teamgenoot Panis.

Michael Schumacher bleek de grootste verliezer te zijn nadat de chaos in de pits was opgeklaard. De wereldkampioen en zijn stalgenoot Barrichello duiken tegelijk de pits in, hierdoor moest Schumacher wachten totdat Barrichello klaar is. Hiermee verliest de Duitser zoveel tijd dat hij een overwinning kan vergeten.

Raikkonen ligt derde achter de Toyota maar kan deze vrij snel verschalken waarna hij de leider in de wedstrijd is. Raikkonen lijkt af te stomen op een mooie overwinning terwijl Michael Schumacher buiten de top 10 ligt. Barrichello rijdt echter razendsnelle rondetijden en kan Raikkonen na een mooie manoeuvre passeren, de McLaren coureur kan zijn bolide tijdens die manoeuvre ternauwernood op de baan houden.

Raikkonen doet zijn bijnaam “iceman” geen eer aan als hij even van de baan gaat, Montoya kan hem passeren. Michael Schumacher laat zien dat hij snel is en knokt zich naar een 4e plek. Hiermee loopt Raikkonen slechts 1 punt op de Duitser, Schumacher behoud 5 WK-punten voorsprong op de Fin.

Onze Nederlander Jos Verstappen doet het goed, ondanks zijn blessure aan zijn nek blijft hij Nick Heidfeld en teamgenoot Wilson voor. In de beginfase weet Verstappen Frentzen en Firman zelfs even voor te blijven, dit tot groot genoegen van teambaas Paul Stoddart.

1. R. Barrichello 1h28m37.554
2. J.P. Montoya Williams + 5.462
3. K. Räikkönen McLaren + 10.656
4. M. Schumacher Ferrari + 25.648
5. D. Coulthard McLaren + 36.827
6. J. Trulli Renault + 43.067
7. C. da Matta Toyota + 45.085
8. J. Button BAR + 45.478
9. R. Schumacher Williams + 58.032
10. J. Villeneuve BAR + 1.03.569
11. O. Panis Toyota + 1.05.200
12. H. Frentzen Sauber + 1.05.500
13. R. Firman Jordan + 1 ronde
14. M. Webber Jaguar + 1 ronde
15. J. Verstappen Minardi + 2 ronden
16. J. Wilson Minardi + 2 ronden
17. N. Heidfeld Sauber + 2 ronden

Loading