Bavaria City Racing brengt Rotterdam in ban van Formule 1

Bavaria City Racing 2010 mag opnieuw een groot success genoemd worden. Met Renault F1 met Vitaly Petrov als publiekstrekker trok Rotterdam ondanks het regenachtige weer opnieuw volle straten. Volgens officiële tellingen kwamen er maar liefst 550.000 bezoekers op het racefestijn af.

Vitaly Petrov stuurde de Renault F1 bolide door de regen en wist toch nog enkele donuts te draaien. Naast de Russische Formule 1 – coureur waren ook nationale favorieten Robert Doornbos en Christijan Albers aanwezig. Doornbos gaf een spetterende demonstratie in zijn SuperLeague Formula – bolide, Albers kwam in de Minardi two – seater in actie en nam daarin minister- president Jan Peter Balkende als passagier mee.

Naast de Formule 1 waren er ook diverse andere bolides en motoren te zien. Zo waren er diverse spectaculaire driftshows en old-timers te zien.

Allard Kalff reed nog wat schade, hij klapte met een F5000 – bolide op de bolide van Junior Strous. Ook een Caterham wilde teveel en klapte in de vangrail. Ondanks de twee crashes mag Bavaria City Racing dit jaar opnieuw een groot succes genoemd worden!

(pg)

Loading