Belgische Grand-Prix vraagt Ecclestone om hulp

[photo1]De Belgische overheid gaat Bernie Ecclestone om hulp vragen om de toekomst van de Belgische Grand-Prix te garanderen. De toekomst van de Grand-Prix is onzeker geworden nadat de organisator failliet is gegaan.

Ecclestone wil elk jaar enkele miljoenen Euro’s van het circuit Spa-Francorchamps. Dit jaar leende de Belgische overheid 15 miljoen Euro aan het circuit waardoor Ecclestone betaald kon worden, de Belgische overheid kan echter niet opnieuw lenen. Afgelopen maand voerde België gesprekken met Luxemburg, dat land wil echter ook niet helpen.

De Wallonische minister van economie gaat nu met Bernie Ecclestone praten. Wallonië bezit een groot gedeelte van de aandelen van de Belgische Grand-Prix. Naar het schijnt zou Wallonië deze aandelen aan Ecclestone willen geven als hij de komende jaren minder geld van het circuit vraagt.

Op deze manier springt de overheid opnieuw bij, de kosten staan echter niet in verhouding tot de inkomsten. De Belgische Grand-Prix levert België niet alleen goede publiciteit op maar ook tientallen miljoenen Euro’s aan extra inkomsten.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading