Bobbi rijdt niet in Spanje

[photo1]De testcoureur van Minardi, Matteo Bobbi, zal in Spanje naar alle waarschijnlijkheid niet in actie komen. Het team van Jos Verstappen wil in Spanje slechts met twee bolides in actie komen.

“Ik zal in Spanje waarschijnlijk niet rijden” verklaarde Matteo Bobbi gisteren tegenover F1News.nl. “Minardi wil in Barcelona weer met twee bolides in actie komen. Waarom? Ik heb geen idee, ik denk dat het team het geld niet heeft om op vrijdag met drie bolides te rijden.”

Matteo Bobbi heeft een contract met Minardi waarin staat dat hij in Spanje op vrijdag in de derde Minardi mag rijden. Vorige week kreeg Bobbi nog kritiek van Jos Verstappen, volgens Bobbi is dit niet terecht.

“In mijn eerste run was ik nauwelijks langzamer dan Verstappen” zo vervolgd Bobbi. “Daarna kende de Minardi PS03 technische problemen, eerst een elektronisch probleem waardoor ik niet veel kon rijden. Het team wilde niet teveel kostbare tijd verliezen, daarom werd ik met een versnellingsbakprobleem de baan opgestuurd. Ik vind het niet eerlijk dat men mijn tijden dan met de tijden van Jos Verstappen gaat vergelijken. Wilson en Verstappen konden immers in een auto zonder problemen rijden.”

[photo2]Matteo Bobbi had ook nog een advies voor de Nederlander.
“Jos Verstappen heeft misschien dan wel veel ervaring, maar hij kan beter zijn mond dicht houden en zijn energie in het team steken. Met dit soort uitspraken wordt niemand beter, een ervaren coureur zou dit moeten weten. Ik trek me er niets van aan wat Verstappen van me vind, het is niet belangrijk wat hij zegt. Ik concentreer me liever op het testen.”

Loading