Bottas schrijft historie in Zandvoort

De Finse testcoureur van Williams, Valtteri Bottas, heeft vandaag historie geschreven op het circuit van Zadnvoort. Bottas wist in de spannende race de RTL Masters of Formula 3 te winnen. Bottas is de eerste coureur die zijn titel weet te prolongeren.

De start van de Masters vond onder donkere wolken plaats. Terwijl de meeste coureurs op slicks bleven staan koos een enkeling voor regenbanden.

Beide ART coureurs Alexander Sims en Valtteri Bottas sloegen al snel een gat met de rest van het veld. Later toen het natter werd kwam Roberto Merhi vanaf de vierde plek snel dichterbij.

Merhi nam de leiding over maar de regen stopte. Sims en Bottas kwamen in de Tarzanbocht weer voorbij waarna Bottas druk zette bij zijn teamgenoot. Bottas kon hem uiteindelijk passeren waarna hij meteen een gat sloeg.

De Nederlander Steff Dusseldorf en Nigel Melker kwamen niet in het stuk voor. Beide mannen wisselden diverse malen van banden en eindigden uiteindelijk anoniem in het achterveld.

Bottas kreeg na de race de beker uit handen van Sebastian Vettel.
“Geweldig dit”, aldus Bottas. “Het was mijn doel de titel verdedigen en dat is gelukt. Het was niet makkelijk, omdat het regende was elke bocht en elk rempunt anders.”

Bottas vliegt vanavond nog naar huis waarna hij zich morgenvroeg weer zal melden bij Williams F1. Eerder deze maand maakte de Fin al zijn eerste meters in de Formule 1 – bolide van Williams.

(pg)

Loading