Carlo Van Dam behaald 17 punten

[photo1]Onze columnist Carlo Van Dam heeft tijdens de tweede ronde voor het wereldkampioenschap karting 17 punten behaald. Tijdens de finaleraces finishte Van Dam als twaalfde en als vierde.

Na drie sterke kwalificaties waar Van Dam als derde, tweede, en twaalfde finishte startte Van Dam als vierde voor de race. Tijdens de warm-up reed Van Dam de snelste tijd, Van Dam verbrak zelfs het officiële ronderecord met een tijd van 43.289.

Meteen na de start van race kwam Carlo Van Dam in aanraking met een concurrent. Beide verloren een heleboel posities. Van Dam kon zijn weg vervolgens en finishte uiteindelijk als twaalfde.

[photo2]In de tweede finale race pakte Van Dam al in de tweede ronde de leiding. Maar door hevige regen werd de race al na 8 ronden afgebroken, Van Dam reed toen als tweede rond. Na een half uur toen het weer droog was werd de race vervolgd. Van Dam kende problemen met zijn banden en bracht zijn kart als vierde over de finish.

“Het weer werkte dit weekend tegen ons” aldus Van Dam. “Op het droge waren we erg snel, maar de botsing in de eerste ronde was mijn remsysteem beschadigd, ik kon bijna niemand meer passeren. De tweede finale ging een stuk beter toen ik de leiding pakte, we keken uit naar een podium. Het ging perfect totdat het opnieuw begon te regenen. Nadat het weer droog was kende ik problemen, toch ben ik tevreden over de prestaties die we op de droge baan hebben neergezet”.