Coulthard ook in 2006 bij Red Bull

David Coulthard zal ook in 2006 uitkomen voor het Red Bull Racing team. Coulthard verkoos nog een jaar bij Red Bull boven een aanbod wat hij had gekregen om bij BAR aan de slag te gaan.

[photo1]Na de overname van Jaguar vorig jaar trok Red Bull Racing de ervaren Coulthard aan, die moest vertrekken bij McLaren. Tot dusver verloopt het seizoen van de Schot op rolletjes. Hij heeft al zeventien WK punten bij elkaar gesprokkeld en heeft zelfs even aan de leiding gereden tijdens de Grote Prijs van Europa.

Met de ervaring van David Coulthard en de Ferrari-motoren hoopt het team volgend jaar een grote sprong voorwaarts te maken.

Christian Horner laat in een reactie weten: “David heeft dit seizoen wel bewezen dat hij nog altijd een topper is. Hij is van grote waarde voor het team en mede dankzij hem kent Red Bull Racing een erg succesvol seizoen. De beslissing om volgend jaar verder met elkaar te gaan was helemaal geen verassing.”

[photo2]Nu is het nog de vraag wie de tweede coureur wordt naast Coulthard. De strijd zal net als dit seizoen tussen Vitantonio Liuzzi en Christian Klien gaan. Of ze net zoals dit jaar gaan wisselen gedurende het seizoen is niet waarschijnlijk. De grote baas van Red Bull liet al doorschemeren dat hij één van de coureurs wel wil uitlenen om zo ervaring op te doen.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading