Da Matta naar Toyota

[photo1]Panasonic Toyota Racing heeft vanmorgen om 9.08 officieel bekend gemaakt dat Cristiano da Matta een tweejarig contract heeft ondertekend met het team. Het nieuws komt niet als een verrassing, de Braziliaan werd al langer in verband gebracht met Toyota.

De 29-jarige Braziliaan zal in ieder geval in 2003 en 2004 voor Toyota in de Formule 1 uitkomen, hij wordt teamgenoot van Fransman Olivier Panis. Da Matta heeft nog geen Formule 1 ervaring, hij reed de afgelopen jaren voor Newman/Haas Toyota in het Amerikaanse CART.

In mei testte da Matta samen met ex-Formule 1 coureur Tora Takagi voor Toyota, ook Takagi rijdt tegenwoordig met Toyota motoren in CART voor Walker Racing. Tijdens deze test maakte da Matta zoveel indruk dat hij samen met Panis het huidge rijdersduo, Mika Salo en Allan McNish, zal vervangen.

Dit jaar werd Da Matta met Newman/Haas Toyota CART kampioen, na Montoya en Villeneuve zal da Matta dus de derde CART kampioen in het huidige Formule 1 veld zijn.

[photo2]Da Matta tekende overigens al eerder bij Newman/Haas Racing bij voor wederom een seizoen CART, Toyota heeft dit contract afgekocht.

“Ik heb dit jaar al mijn doelen volbracht” aldus da Matta. “Ik ben CART kampioen geworden met Toyota en Newman/Haas Racing. Ik ga nu door met de volgende stap, Formule 1 coureur worden bij Toyota. Het is fantastisch dat we onze succesvolle samenwerking kunnen voortzetten. Ik genoot ervan om in mei voor Toyota te kunnen testen, ik kan niet wachten totdat ik aan het eind van deze maand in de Toyota TF102B mag stappen.”