De la Rosa start testweek aan kop

Vandaag startte een hernieuwde testweek op het circuit van Jerez. De komende vier dagen zullen diverse teams gaan testen op het Spaanse asfalt. De teams van McLaren, Williams en Toyota kwamen vandaag al in actie.

Snelste man van de dag was Pedro de la Rosa in de McLaren. De Spanjaard was bijna twee tienden van een seconde sneller dan Jarno Trulli die in zijn Toyota de tweede tijd wist neer te zetten. Derde werd de teamgenoot van de la Rosa, de Brit Gary Paffet.

Ralf Schumacher wist slechts 24 ronden te rijden, en eindigde de dag op een vierde plaats op ruim 2,5 seconde van de snelste tijd.

Nico Rosberg kende een slechte dag. De Williams van Rosberg hield er al mee op voor hij een tijd neer kon zetten. Dit zorgde er voor dat de testsessie onderbroken werd. Rosberg kwam de rest van de dag niet meer in actie. Het team van Williams had zich vandaag voornamelijk gericht op het oefenen van de starts.

Morgen wordt er verder getest in Jerez. Dan zal het team van Honda zich bij de overige teams voegen op het circuit in Zuid-Spanje.

Testsessie Jerez dag 1
01. P. de la Rosa – McLaren – 1:18.850 94
02. J. Trulli – Toyota – 1:19.037 68
03. G. Paffett – McLaren – 1:19.130 78
04. R. Schumacher – Toyota – 1:21.279 24
05. N. Rosberg – Williams – geen tijd

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading