De vrijdag van de teams

[photo1]McLaren
Lewis Hamilton domineerde de eerste dag van de Duitse Grand-Prix. Ron Dennis bleef koel onder de snelheid van zijn coureurs:
“We weten niet hoeveel benzine onze concurrenten aan boord hebben. Maar ik ben tevreden over de snelheid die we nu hebben.”

Ferrari
Kimi Raikkonen reed de gehele rondetijden die te vergelijken waren met die van concurrent McLaren.
“Tot de laatste minuten waren we gelijkwaardig”, aldus Raikkonen. Massa voegde eraan toe dat Ferrari hier niet onder doet voor McLaren.

Red Bull
Een vijfde plek met potentie voor Mark Webber, ondanks dat de bolide van de Australier in de ochtend elektronicsche kende. David Coulthard eindigde in de top 10.

Renault
Fernando Alonso kende een goede vrijdag, P4 in de ochtend. P6 in de middagsessie. Nelson Piquet junior gaf enkele tienden toe op zijn teamgenoot.

Williams
Rosberg reed naar P6 en P7. Kazuki Nakajima kwam in de tweede vrije training niet verder dan P17.
“Ik denk dat we een beter weekend kunnen verwachten dan in Engeland”, aldus Nico Rosberg.

BMW Sauber
Robert Kubica parkeerde zijn auto in de ochtend in de vangrail. In de ochtend hadden zowel Heidfeld als Kubica de snelheid redelijk te pakken.

Scuderia Toro Rosso
De bolide van Bourdais kende in beide vrije trainingen technische problemen. Vettel was solide met P7 en P11.

Toyota
Jarno Trulli reed in de middag naar P12. Timo Glock kende in de middag een moment toen hij even door het gras ging. Volgens Glock moeten beide Toyota’s zich in de top 10 kunnen kwalificeren.

Honda
Weinig nieuws bij Honda, met nieuwe barge-boards reden Barrichello en Button naar P14 en P13.

Force India F1
Force India F1 waren het langzaamste team op het circuit vandaag. In de ochtendregen verbloemde de snelheid van Sutil in de Fisichella nog. In de middagsessie stonden beide auto’s achteraan.

Loading