De zaterdag van de teams

[photo1]Scuderia Toro Rosso
Wat een dag voor Scuderia Toro, het was dan ook geen verrassing dat alle media aandacht uitging naar het team. Voor het eerst pakte het team (ontstaan uit het voormalige Minardi red.) een Pole-Position en werd Vettel de jongste coureur op Pole-Position ooit. Bourdais werd vierde. Teambaas Gerhard Berger was overigens wel zo eerlijk om toe geven dat zijn auto’s niet met heel veel benzine hebben gereden vandaag.

McLaren
Een foute bandenkeus van Lewis Hamilton heeft hem een goede kwalificatie gekost. De Brit bleef op intermediates rijden en koos niet voor regenbanden terwijl het steeds harder begon te regenen. Toen hij de regenbanden op het laatste moment alsnog pakte was de baan te nat geworden. Kovalainen maakte deze fout niet en staat morgen als 2e op de grid. Ron Dennis liet weten dat de weersvoorspelling van het team niet betrouwbaar was vandaag.

Red Bull
Mark Webber werd 3e, David Coulthard 13e. Teambaas Christian Horner was in zijn nopjes: “Drie Red Bull chassis in de top vier, fantastisch!”

Williams
Williams gaat al het hele goede weekend goed, Nico Rosberg liet dit met een 5e plek ook in de kwalificatie zien. “We hebben een goede set-up voor morgen en goede strategie, ik verwacht er wel wat van”, aldus Rosberg.

Kazuki Nakajima was vanochtend en vrijdag snel maar strandde toch teleurstellend in Q1.

Ferrari
Een 6e plek voor Massa klinkt niet goed maar is het wel voor Ferrari. Met Hamilton op plek 15 kan de Braziliaan morgen goede zaken doen voor het kampioenschap. Ferrari liet wel weten in de regen niet de juiste snelheid te hebben.

Toyota
Toyota is als het droog is niet snel op Monza, daarom had het team geluk dat het vandaag nat was. Glock staat 9e en Trulli 7e. “Het word moeilijk dit vast te houden als het droog is morgen”, aldus Timo Glock.

Renault
Nelson Piquet kwam weer eens niet verder dan Q1, Alonso deed het een stuk beter en staat 8e. De Spanjaard verwacht echter net zoals Toyota niet veel de race als het morgen droog is. De Renault komt teveel paardenkrachten tekort.

BMW Sauber
Een teleurstellende kwalificatie voor BMW Sauber. Heidfeld staat 10e, Kubica 11e. “Teleurstellend”, aldus Heidfeld. “Ik dacht door een aanpassing in de afstelling meer grip te krijgen, maar ik kreeg juist minder grip. We gaan uitzoeken wat er aan de hand is.”

Force India F1
Force India F1 haalde voor het eerst Q2 met Giancarlo Fisichella. De Italiaan was zelfs dichtbij Q2. Adrian Sutil, normaal altijd snel in de regen, reed de langzaamste tijd in Q3. “Ik wisselde van banden en plotseling ging het niet meer”, aldus Sutil. “De race kan morgen echter nog steeds interessant voor ons worden. Hopelijk regent het dan weer.”

Honda
Wederom een dramatische kwalificatie voor Honda. Button was alleen sneller dan Sutil en ook Barrichello haalde Q2 niet.
“Dit is de slechtste auto waarmee ik ooit in de regen heb gereden!”, aldus Button. “Ook op het droge is de auto niet snel. Het wordt wederom een zwaar weekend.”

Loading