Del Monte krijgt test bij MidlandF1

Het team van MidlandF1 Racing bevestigde vandaag dat de Italiaanse rijder Fabrizio del Monte zal gaan testen. Na Jeffrey van Hooydonk, Tomas Biagi en Markus Winkelhock mag del Monte nu zich ook bewijzen bij het Formule 1 team.

De test vindt aanstaande zaterdag 10 december plaats op het circuit van Jerez de la Frontera in Spanje. De Italiaan die dit jaar uitkwam in de Champcars en F3000 zal een dag gaan testen voor het team.

Het is niet de eerste keer in een Formule 1 wagen voor de Italiaan. In 2003 mocht hij al eens een test afleggen voor Minardi. Voordat hij overstapte naar de F3000 en de Champcars behaalde del Monte zowel in het Europese als Italiaanse Formule Renault kampioenschap diverse podiumplaatsen. Zowel in 2003 als 2004 werd de Italiaan vice-kampioen in de Superfund Euro F3000 series.

In 2004 moest hij het afleggen tegen Nicky Pastorelli, die toen het kampioenschap binnen wist te halen. Op dit moment zit Pastorelli thuis om zijn financiën voor het volgende seizoen als vrijdagstester bij MidlandF1 Racing rond te krijgen.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading