Doornbos voor het eerst in RB2

[photo1]Nadat Christian Klien en David Coulthard vorige week in Valencia al de sporen mochten geven aan de vernieuwde 2006 bolide, was het vandaag de beurt aan Robert om de Red-Bull RB2-02 te testen op Barcelona. Met zijn nieuwe ‘speeltje’ en een nieuwe eigen stoel gingen de garagedeuren van pitbox 14 dus vanmorgen al om 09:00 uur open!

Doel van het team is om deze week veel kilometers te maken verdeeld over verschillende lange-afstand runs van minimaal acht tot tien ronden ieder. Een olielekkage in Robert’s eerste twee installatierondes zorgde er echter voor dat RD pas tegen de klok van 11 uur echt kon starten met zijn programma. Verdeeld over een viertal runs legde de 24-jarige Rotterdammer een kleine 40 ronden af waarin er, door de verloren tijd in de ochtend, niet veel veranderd werd aan de set-up van de wagen, maar de aandacht voornamelijk uitging naar het evalueren van het gedrag van de wagen in ‘race-trim’ en de Michelin banden. Omdat het al snel na de lunch dreigde te gaan regenen boven het 4.627 kilometer lange Catalaanse circuit, werd tussen 14:00 en 15:00 uur tijd vrijgemaakt om de nodige ‘software checks’ en ‘failure modes’ te testen. De regenbuien die vanaf 15:00 uur het circuit bereikten, stonden verder serieus testwerk helaas niet meer toe.

Aantal gereden ronden: 46
Dagpositie: 03 (van de 07 actieve coureurs)
Snelste tijd: 1:18.439

Robert Doornbos: “De nieuwe wagen is zeker een grote stap vooruit. In de snelle rechterbochten hier merk je dat de limieten verder komen te liggen doordat de wagen meer downforce heeft en ook op hoge snelheid veel meer in balans is. Vanmorgen vertelden mijn monteurs me dat ik vandaag een zware dag zou krijgen omdat ze een programma van over de 100 ronden gepland hadden staan, maar door de lekkages vanmorgen en de regen vanmiddag bleef de teller vandaag steken op 46.
Omdat we zoveel mogelijk op het asfalt wilden zijn, hebben we tussen mijn runs niet echt aan de afstelling van de wagen gesleuteld. Ik hoop dus dat David en Christian de komende dagen de kans krijgen om er nog snellere tijden uit te persen!”

Bron: Insight F1 Motorsport Report

Loading