Evenement Minardi gaat niet door

[photo1]Het European Minardi F1 Team zal dit jaar niet meer Nederland of België komen. Het team van Jos Verstappen onderhandelde lange tijd met de circuits van Zandvoort, Zolder, en Spa Francorchamps om op 16 november een Minardi fandag te organiseren.

De circuits van Zandvoort en Zolder wilden een Minardi fandag organiseren maar hadden niet genoeg geluidsdagen. De Formule 1 bolides van Minardi zouden de geluidsnorm van 95 decibel overschrijden, hiervoor zou men extra “geluidsdagen” nodig hebben, beide circuits hebben deze dagen inmiddels al gebruikt. Het circuit van Zandvoort vroeg vervolgens bij de provincie Noord-Holland voor een extra geluidsdag, dit verzoek werd afgewezen. De laatste optie, het circuit van Spa-Francorchamps liet gisteren weten dat het niet mogelijk is een Minardi fandag te organiseren, vooralsnog is de reden hiervan niet bekend gemaakt.

“Jammer genoeg zullen we dit jaar niet meer naar Nederland of België komen”, aldus Minardi woordvoerder Graham Jones. “Het is onmogelijk gebleken een geschikte locatie te kunnen vinden, het is jammer voor de Nederlandse en Belgische fans.”

Loading