Franz Tost wordt teambaas bij Squadra Toro Rosso

[photo1]Het team van Squadra Toro Rosso heeft vandaag bekend gemaakt dat Franz Tost de rol van teammanager op zich zal nemen per 1 januari 2006. De periode tot aan januari zal Squadra Toro Rosso worden geleid door Red Bull.

De 49-jarige Oostenrijker was vanaf 2005 werkzaam bij BMW Motorsport als Track Operation Manager en heeft een schat aan autosportervaring, zowel als coureur en manager. Zelf racete Tost in de Formule Ford en in de Formule 3. Als manager was hij werkzaam bij de Walter Lechner Racing School. Vanaf 1993 werkte de Oostenrijker onder Willi Weber, die de manager is van zowel Michael als Ralf Schumacher. Toen Ralf Schumacher in 2000 voor Williams BMW ging racen kwam Tost in contact met de BMW, waar hij zich op wist te werken tot zijn huidige functie.

Dietrich Mateschitz, eigenaar van Red Bull is erg blij om de komst van Tost bekend te maken. “Franz is een man met veel ervaring in de Formule 1, die goed in ons nieuwe team zal passen.

“In mijn zes jaar bij BMW heb ik veel geleerd, zeker op technisch gebied en daar wil ik BMW graag voor bedanken. Mijn aanstelling als teambaas bij Squadra Toro Rosso is een grote uitdaging voor mij en ik zie er erg naar uit om deze uitdaging aan te gaan,” aldus Franz Tost in een reactie.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading