Gezamenlijk persbericht Michelin teams

Alle Michelin teams hebben vandaag na de race gezamenlijk een persbericht uitgegeven over de Grand-Prix van Amerika. Wij wilden je niet van dit persbericht onthouden, hieronder kun je de vertaling lezen.

“De Michelin teams betreuren de positie waar zij vandaan in terecht zijn gekomen ten zeerste. Wij willen onze excuses aanbieden aan alle toeschouwers, TV-kijkers, en sponsors omdat er vandaag niet gereden kon worden in de Grand-Prix van Amerika.

Na de crash van Ralf Schumacher op vrijdagochtend werden wij geadviseerd door Michelin dat de banden niet gebruikt zouden kunnen worden als de snelheid in bocht 13 niet naar beneden zou worden gebracht. Zonder dit achtte Michelin de band niet veilig genoeg voor gebruik in de race.

Alle teams hebben vertrouwen in Michelin en geloven in het advies omdat zij verantwoordelijk zijn. Wij hebben het advies van Michelin overgenomen en besloten niet te rijden als er er geen aanpassingen aan het circuit zouden worden gemaakt.

Nadat de laatste data van Michelin die om 6.30 vanmorgen bekend werden werd bevestigd dat de veiligheid van de coureurs niet gegarandeerd zouden kunnen worden. Diverse meetings vonden plaats om een oplossing te zoeken voor het probleem. Alle mogelijkheden werden besproken. De conclusie was dat de enige oplossing was dat er een extra chicane nodig was in bocht 13 om de snelheid verder terug te brengen. 9 Formule 1 teams gingen akkoord om onder deze condities te racen. Daarnaast is ook voorgesteld om de non-Michelin teams vooraan de grid te laten starten.

Alle voorstellen werden geweigerd door de FIA.

Veiligheid is altijd de belangrijkste optie voor de FIA en alle teams. Helaas moesten wij vandaag het advies opvolgen van Michelin om niet te racen.

Wij zijn er ons volledig van bewust dat de Amerikaanse markt belangrijk is voor de Formule 1 en dat er vandaag een kans was om de Formule 1 op een positieve manier te promoten. Helaas hebben wij Formule 1 vandaag niet laten kunnen zien zoals wij het willen zien.

Loading