GP Maleisië: Renault pakt dubbelzege

[photo1]Onder warme maar zonnige omstandigheden heeft Giancarlo Fisichella de Grand Prix van Maleisië op zijn naam weten te schrijven. De Italiaan bleef in een zinderend warm Maleisië zijn teamgenoot en wereldkampioen Fernando Alonso voor. Jenson Button bracht zijn Honda bolide als derde over de streep.

De start verloopt goed, iedereen komt goed weg. Giancarlo Fisichella behoudt de leiding, gevolgd door Jenson Button. Fernando Alonso die vanaf de zevende plaats vertrekt pakt voor de eerste bocht al de derde plaats achter Button. Nico Rosberg die vanaf een derde plaats de race begon, valt terug tot de zesde plaats.

Kimi Raikkonen kent opnieuw geen geluk. In de vierde bocht van de eerste ronde komt de Fin in aanraking met Christian Klien. Raikkonen komt naast de baan terecht en is hiermee de eerste uitvaller.

Christian Klien komt de pits binnen gereden met een stukke band. Klien wordt teruggeduwd in de pitbox, maar gaat met zes ronden weer de baan op. Uiteindelijk komt de Oostenrijker niet aan de finish als er een probleem aan de hydraulica van de auto is. David Coulthard kent ook een probleem met de hydraulica en zijn race is voorbij.

[photo2]Nico Rosberg wordt de tweede uitvaller van de race. De Duitser die vanaf een mooie derde plaats de race begon, blaast zijn Cosworth motor op in de zesde ronde. Vlak nadat Mark Webber zijn pitstop gemaakt heeft blaast ook hij zijn motor op.

De leider in de wedstrijd, Giancarlo Fisichella, komt in de zeventiende ronde binnen voor zijn eerste pitstop. Fisichella valt terug tot de derde plaats. Jenson Button heeft op dat moment de leiding in handen, maar de Brit duikt een ronde later naar binnen om zijn eerste pitstop te maken. Fernando Alonso is duidelijk met meer brandstof van start gegaan dan Fisichella en Button. De Spanjaard komt in de 26e ronde binnen voor een pitstop.

Als bijna iedereen al een pitstop heeft gemaakt zijn het Rubens Barrichello en Felipe Massa die nog niet naar binnen zijn geweest. Beide hebben voor de race hun motor gewisseld en moesten hierdoor tien plaatsen naar achteren op de startopstelling.

[photo3]Nadat Rubens Barrichello zijn eerste, en enige pitstop heeft gemaakt krijgt hij van de wedstrijdleiding een stop-and-go penalty omdat hij te hard heeft gereden in de pitstraat.

Scott Speed komt tegen het einde van de race binnen voor een pitstop, maar komt de pits niet meer uit. De Scuderia Toro Rosso van Speed wordt teruggeduwd in de pits en komt niet meer de baan op.

Met nog acht ronden te gaan blaast de Duitser Nick Heidfeld zijn BMW motor op.

Christijan Albers kende een goede race, die hij besloot op de twaalfde positie. Albers bleef teamgenoot Tiago Monteiro ruim voor.

GP Maleisië: Uitslag race
01. G. Fisichella Renault 1:30:40.529
02. F. Alonso Renault + 4.585
03. J. Button Honda + 9.631
04. J. Montoya McLaren + 39.351
05. F. Massa Ferrari + 43.254
06. M. Schumacher Ferrari + 43.854
07. J. Villeneuve BMW + 1:20.461
08. R. Schumacher Toyota + 1:21.288
09. J. Trulli Toyota + 1 ronde
10. R. Barrichello Honda + 1 ronde
11. V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso + 2 ronden
12. C. Albers Midland F1 + 2 ronden
13. T. Monteiro Midland F1 + 2 ronden
14. T. Sato Super Aguri + 3 ronden

Uitgevallen
15. N. Heidfeld BMW + 8 ronden
16. S. Speed Scuderia Toro Rosso + 15 ronden
17. Y. Ide Super Aguri + 23 ronden
18. M. Webber Williams + 40 ronden
19. D. Coulthard Red Bull + 46 ronden
20. C. Klien Red Bull + 50 ronden
21. N. Rosberg Williams + 50 ronden
22. K. Räikkönen McLaren + 56 ronden

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading