Hamilton pakt overwinning in Canada!

Lewis Hamilton heeft de Grand-Prix van Canada op zijn naam geschreven. De McLaren coureur eindigde met 2 seconde voorsprong op teamgenoot Jenson Button. Fernando Alonso eindigde als derde.

Lewis Hamilton behield bij de start de leiding voor Vettel, Alonso, Button, en Webber. Al snel werd duidelijk dat de zachte banden het hier zwaar te voortduren hadden. Alleen Red Bull startte op de harde variant en dit zorgde voor een voordeel voor Vettel en Webber. Button werd al snel door de Red Bull’s voorbij gereden en ook Hamilton leek te bezweken.

Hamilton koos echter voor een pitstop en de harde banden waarna Vettel en Webber de leiding pakten. Na de pitstops van Vettel en Webber pakte Hamilton de leiding echter terug.

Alonso kon Hamilton goed volgen en toen de Spanjaard zich klaar maakte voor een aanval dook Hamilton opnieuw naar binnen. Iedereen volgde behalve Webber. Webber reed langer door en pakte de leiding.

Webber kon het echter ook niet vol houden en juist toen Hamilton snel dichterbij kwam ging de Australiër naar binnen voor nieuwe banden. Vervolgens consolideerde Hamilton zijn voorsprong en pakte de zege.

Opvallend is dat Michael Schumacher buiten de punten eindigde, hij streed de hele race met diverse coureurs en ging ook enkele malen van de baan. In de laatste ronden gingen zowel Buemi, Liuzzi, als Sutil Schumacher voorbij. Het zal de Duitser pijn doen, hij won hier in Canada maar liefst zeven maal op dit curcuit.

Hamilton pakt nu de leiding in de WK-stand, McLaren bij de constructeurs.Over 2 weken vind de volgende Grand-Prix plaats in Valencia.

GP Canada, race
1 L. Hamilton McLaren 1:33:53.456
2 J. Button McLaren + 2.254
3 F. Alonso Ferrari + 9.214
4 S. Vettel Red Bull + 37.817
5 M. Webber Red Bull + 39.291
6 N. Rosberg Mercedes Grand Prix + 56.084
7 R. Kubica Renault + 57.300
8 S. Buemi Scuderia Toro Rosso + 1 ronde
9 V. Liuzzi Force India F1 + 1 ronde
10 A. Sutil Force India F1 + 1 ronde
11 M. Schumacher Mercedes Grand Prix + 1 ronde
12 J. Alguersuari Scuderia Toro Rosso + 1 ronde(n)
13 N. Hulkenberg Williams + 1 ronde
14 R. Barrichello Williams + 1 ronde
15 F. Massa Ferrari + 1 ronde
16 H. Kovalainen Lotus F1 + 2 ronden
17 V. Petrov Renault + 2 ronden
18 K. Chandhok HRT F1 Team + 4 ronden
19 L. Di Grassi Virgin Racing + 5 ronden

Loading