Heidfeld strijdt voor kans

Renault zal Nick Heidfeld aannemen als vervanger voor Robert Kubica, indien de Duitser genoeg indruk op het team dit weekend.

De Grand Prix-veteraan met 171 starts achter zijn naam, mag zaterdag of zondag een dagje stoeien met de R31. Renault reserve-coureur Bruno Senna rijdt dan op de andere dag.

Teambaas Eric Boullier zei donderdag dat Heidfeld, Vitantonio Liuzzi en Pedro de la Rosa de belangrijkste kandidaten waren het stoeltje. Maar de andere twee krijgt alleen een kans met het team, als zij niet tevreden is met de prestaties van Heidfeld komende weekeinde.

Boullier achtte het uitgesloten dat Kimi Raikkonen of Nico Hulkenberg een optie waren. De Fin als gevolg van verplichtingen in de rallysport, hoewel Quesnel verklaarde dat niemand Kimi kon tegenhouden. En de jonge Duitser wegens gebrek aan ervaring [om de auto te ontwikkelen].

Boullier legde uit dat het team nu juist een ervaren chauffeur nodig heeft, om de gloednieuwe R31 te ontwikkelen vanaf het begin van het seizoen:
“Als dit gebeurd was in het midden van het seizoen, dan zou de auto zijn ontwikkeld. Dan zou het geen probleem zijn om een jonge rijder enkele GP’s ervaring op te laten doen in de Formule 1.”, voegde hij eraan toe.

Loading