Heidfeld voor drie jaar naar BMW

[photo1]Nick Heidfeld zal de komende drie jaar voor de Formule 1 renstal van BMW uitkomen. De 28-jarige rijder kwam dit jaar op voorspraak van BMW naar Williams en maakte daar met twee tweede plaatsen en een Pole-Position een zeer sterke indruk.

Het was al geen publieksgeheim meer dat Heidfeld met BMW in onderhandeling was. Verwacht werd dat Heidfeld echter pas in 2007 naar BMW zou vertrekken en volgend jaar nog voor Williams zou rijden.

De kans bestaat ook dat Heidfeld dit seizoen niet meer voor Williams zal rijden. De Duitser mistte de Grand-Prix van België en Italië vanwege blessures maar volgens insiders is er meer aan de hand. Heidfeld zou een contract hebben dat per race zou worden verlengd. Nu de coureur vertrekt zou Williams echter de voorkeur geven aan Antonio Pizzonia en Nico Rosberg.

Wie Heidfeld als teamgenoot zal krijgen bij BMW is nog niet bekend. Jacques Villeneuve zegt een waterdicht contract te hebben maar de kans is groot dat de Canadees met een grote zak geld wordt bedankt.

Inmiddels krijgt het BMW team steeds meer vorm. De Beierse autofabrikant heeft volgend jaar meer dan 700 mensen in dienst voor haar Formule 1 project. Deze mensen zijn werkzaam op de fabriek in het Zwitserse Hinwill waar momenteel al hard wordt gewerkt aan de BMW auto voor volgend jaar.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading