“HRT klaar voor wintertests” – Carabante

Het is duidelijk: niemand hoeft zich zorgen te maken over HRT. Ondanks de breuk met eerst Dallara en later ook Toyota, zal er gewoon een HRT wagen aan de start van het nieuwe seizoen staan. Dat is althans de stellige overtuiging van Jose Ramon Carabante, de eigenaar van het team.

Sterker nog, 2011 zal een beter jaar gaan worden voor de Spanjaarden dan dat hun debuutjaar was. De nieuwe wagen is ontworpen door Geoff Willis, wordt gebouwd in Duitsland en Engeland en zal voorzien zijn van een Williams versnellingsbak en een Cosworth motor.

“De auto zal op tijd klaar zijn om mee te doen aan de wintertests”, stelt Carabante in het Spaanse Marca. “Dus we hebben al een grote voordeel ten opzichte van vorig jaar.
Wij gaan dan ook veel plezier beleven aan de nieuwe wagen.”

Over de breuk met Toyota: “We moesten wel breken met hen, want de Cosworth motor paste simpelweg niet in het chassis. Met Cosworth konden we niet breken, want dan hadden ze een onbetrouwbare motor moeten leveren en dat was niet zo. Vandaar de breuk met Toyota, er was geen keus.”

Financieel valt er voor Carabante en zijn team nog wel wat te halen, begrijpt de Spanjaard. “Bedrijven snappen het potentieel van Formule 1 niet altijd”, meent Carabante. “Ze denken dat ze met 5 of 10 miljoen euro moeten aankomen, terwijl je met 0,5 of 1 miljoen al een heel end komt.”

“Maar we zijn momenteel in verregaande onderhandeling met één van de vijf grootste bedrijven van Spanje. De deal willen wij weldra bekend gaan maken.”

De deelname van HRT aan een volgend seizoen zal in ieder geval weer twee rijders de kans geven om zich in de koningsklasse te manifesteren. Maar welke rijders dat zullen zijn weet Carabante nog niet. Zeker lijkt het dat er flink wat geld en sponsoring mee moet worden gebracht.

Of HRT werkelijk aan de start van de wintertests zal verschijnen of dat Carabante slechts blufpoker speelt, zal moeten blijken.

Loading