Is het ‘silly season’ al begonnen ?(update 4)

F1 News zal proberen de geruchten die er gaan over de coureurs en verplaatsingen binnen de formule 1 steeds te bundelen en bij te houden

Update 4

Kiezen tussen Webber of Raikkonen en Heidfeld?

Volgens verschillende berichten, zullen de teambazen van de teams Red Bull en Scuderia Toro Rosso binnenkort een beslissing nemen voor de line-up van de coureurs voor 2011. De vergaderdatum is nog niet vastgesteld, maar men denkt dat die zal plaatsvinden tussen de Grand Prix van Monaco en Engeland.

Wat gaat er met Mark Webber gebeuren?. De Australische coureur doet het in de RBR-team veel minder goed dan zijn teamgenoot Sebastian Vettel. Om hem onder druk te zetten twee namen zijn aangekondigd om hem mogelijk te vervangen volgend jaar dit zijn: Kimi Raikkonen en Nick Heidfeld!

De wereldkampioen van 2007 is een logische keus, Mateschitz heeft zijn A team gevraagd om een plan te maken t.a.v. Raikkonen, de naam van Heidfeld is nog verrassender.

De beslissing van de 2011 line-up zal mogelijk worden genomen voor de herfst. Een verrassende beslissing, zeker als we weten dat de clausule( nog een optie voor een jaar) in het contract van Webber verloopt op 31 juli.De beslissing over deze optie zal voor Webber wel belangrijk zijn voor het vervolg van zijn F1 carriere.RBR en STR hebben een andere belangrijke beslissing te nemen, de wijziging van de motoren.

Red Bull Racing heeft nog slechts een eenjarig contract (eigenlijk de optie in het vorig kontrakt genomen) met Renault, terwijl Toro Rosso in het laatste jaar van zijn contract met Ferrari zit . De keuze van de motoren zullen wel invloed hebben op de line-up van vooral Red Bull Racing.

Vettel naar Ferrari, Schumacher onder druk bij Mercedes?

Het ‘silly season’ noemt binnen de Formule 1 het grote schuiven van plaatsen in de winterstop. Nu is het seizoen net begonnen, maar duiken in diverse media al de geruchten op over mogelijke verplaatsingen volgend jaar of zelfs dit jaar.

Een gerucht dat al een week geleden in de Italiaanse media de kop op stak, waren de prestaties van ‘Grootverdiener’ Michael Schumacher. De media in Italie heeft kritiek op de prestaties van Schumi. Ze vinden dat hij zwaar tegen valt en weer zo snel als mogelijk met pensioen moet. Bijkomende kritiek is of de 30 miljoen euro salaris van Schumacher niet teveel is ten opzichte van zijn prestaties. Schumacher al dit seizoen weg bij Mercedes GP? Hebben ze daarom Nick Heidfeld achter de hand? (UPDATE)
Diverse media meldt vandaag dat er berichten vanuit de GPDA komen dat Schumacher heeft aangegeven geen lid te willen worden van de GPDA omdat hij, volgens zeggen, niet lang in de F1 zal blijven. Dit antwoord kwam na de vraag van de voorzitter van de GPDA. En dat is……. NIck Heidfeld, reserve rijder bij Mercedes GP.

Dan is er het interview van Sebastian Vettel. Vettel begint langzaam te balen van het falen van de RB 6. In de meeste sessies laat Vettel zien dat hij de snelste is , maar een race op deze wijze uit rijden is nog niet gelukt. In een interview zegt Vettel ” Het zou een eer zijn om voor het team van Ferrari te rijden, welke coureur wil dat niet” De coureur van het ‘Energieke ‘ team heeft ook gezegd dat hij niet lang hoeft na te denken over een aanbod van het rode team indien dit komt. Vettel heeft nog een contract tot 2011.

(update3 )
Fairus Fauzy heeft vandaag zijn debuut gemaakt bij Lotus en waardoor Heiki Kovalainen aan de kant moets blijven in de 1e vrij training. Fauzy liet ongeveer 5 seconden van de kop (hamilton liggen), Hij vertelde toch dat hij dit seizoen nog een wedstrijd zal rijden. Zal hij dan Kovalainen vervangen dit jaar….. Onwaarschijnlijk.

Nick Heidfeld geeft aan veel moeite te hebben met zijn reserverol bij Mercedes.

De coureurs van HRT klagen wel veel over hun wagen. De auto mist te veel snelheid en downforce volgens Senna.

Hamilton zegt in een interview” Mclaren mag geen fouten meer maken”. Geeft Lewis hiermee aan dat hij ook zijn langste tijd bij Mclaren heeft gehad?

Wat gaat er gebeuren met het contract van Massa bij Ferrari?

(DO)

Loading