Kansen Pastorelli op derde Jordan lijken klein

[photo1]Het lijkt vrijwel uitgesloten te zijn dat Nicky Pastorelli dit jaar nog als derde Jordan coureur zal rijden. De Nederlander is opgenomen in het talentenprogramma van het team maar moet voor het derde stoeltje geld op tafel leggen, het budget van Pastorelli is hier niet toereikend voor.

“Natuurlijk bestaat de kans dat Nicky dit jaar nog derde rijder wordt bij Jordan, aangezien daar een vacature is en Nicky al aan Jordan is verbonden als testrijder”, aldus Pastorelli’s Nederlandse zaakwaarnemer Arie Vliegenthart. “Voor Nicky zou het een uitgelezen kans zijn om zijn talenten te tonen. Daarnaast zou het de unieke situatie opleveren om met drie Nederlanders actief te zijn in de Formule 1… Of dit gebeurt en zo ja wanneer, is op dit moment helaas niet te zeggen. Grotendeels hangt dit af van financiële middelen.”

Eerder dit jaar ketste een Champcar deal ook al af omdat de Nederlander niet het benodigde sponsorgeld op tafel kon leggen. Pastorelli werd vorig jaar Europees Formule 3000 kampioen en staat internationaal hoog aangeschreven. Ondanks deze status lijkt de zoektocht naar sponsoren voorlopig vrijwel vruchteloos voor de in Italië wonende Nederlander.

Op dit moment lijkt de kans dan ook vrijwel nihil te zijn dat Pastorelli als derde Jordan piloot in actie zou mogen komen. Een komst van een grote sponsor zou natuurlijk voor een omgekeerde wereld zorgen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading