Kubica derde coureur Sauber BMW

[photo1]Sauber BMW heeft de Pool Robert Kubica vast gelegd als test en reservecoureur, daarnaast zal Kubica op de vrijdagen ook derde Sauber BMW coureur zijn.

De 21-jarige Kubica won dit jaar het World Series by Renault kampioenschap. Daarna testte de man uit Krakow Formule 1 bij Renault en Minardi. Kubica heeft een indrukwekkende c.v. en staat de boek als groot talent.

“Het is een fantastische kans voor me”, zo verteld Kubica. “Ik ga bewijzen dat ik het verdiend. Voor een jonge coureur als mij is derde rijder zijn een godsgeschenk. Vroeger mochten jonge coureur allleen op testcircuits rijden maar ik mag nu al 19 Grand-Prix rijden en leer daarbij alle ins en outs van een Grand-Prix weekend. Ik wil al de mensen die mij de afgelopen jaren gesteund hebben bedanken, zonder hen was ik nu niet zover gekomen.”

BMW heeft haar line-up nu helemaal rond. Nick Heidfeld en Jacques Villeneuve zijn de Grand-Prix coureur en Robert Kubica is test- en reservecoureur. Het team zal op 16 en 17 januari in Valencia worden gepresenteerd.

Loading