Kubica naar Renault

Robert Kubica rijdt volgend jaar voor Renault F1, dit werd vanmiddag bekend gemaakt. De 24-jarige Pool reed sinds de Grand-Prix van Hongarije van 2006 voor BMW Sauber.

Met BMW Sauber reed Kubica 55 Grand-Prix en behaalde hij vorig jaar in Canada zijn eerste en voorlopig enige Grand-Prix overwinning. BMW trekt zich volgend jaar terug uit de sport, het voortbestaan van het team is nog altijd onzeker.

Bij Renault wordt Kubica de opvolger van Fernando Alonso. Wie de teamgenoot wordt van Kubica en wie de Pool gaat opvolgen bij BMW Sauber is nog niet bekend.

“Ik ben blij dat ik volgend jaar voor Renault ga rijden”, aldus Kubica. “Het is een competitief team. In december 2005 had ik mijn eerste ervaring in de Formule 1 met het team, leuk om dan nu weer terug te keren.”

“BMW Sauber wil ik graag bedanken voor de kansen die ze me gegeven hebben in de Formule 1. De hoogtepunten waren natuurlijk de zege in Canada en de Pole-Position in Bahrein van vorig jaar. Ik wens het team en de mensen veel succes, ik weet zeker dat onze wegen in de toekomst nog eens kruisen!”

(pg)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *