Kubica ontwaakt

Robert Kubica is vanmorgen door zijn doctoren wakker gemaakt. Kubica was al snel bij kennis en heeft hierna even met zijn familie en vrienden kunnen praten. De doctoren hebben geen schade aan de hersenen vast gesteld.

Het goede nieuws is dat Kubica ook zijn vingers in zijn hand al kon bewegen. Daarnaast was zijn arm niet langer gezwollen en was er geen sprake van infectie. Voor de rest van het revalidatieproces is dit volgens de doctoren goed nieuws. Het ziekenhuis benadrukt echter dat pas over enkele dagen kan worden vast gesteld of de operatie voor 100% is geslaagd.

Kubica heeft nu weer medicijnen gekregen om voor de komende 24 uur stress-vrij te slapen. Ondertussen gaan de doctoren bekijken hoe ze omgaan met de fracturen in zijn elleboog en schouder. Mogelijk moet de 26-jarige Pool hiervoor opnieuw onder het mes, echter niet op korte termijn.

Zijn teambaas Eric Boullier gaf ook kort commentaar.
“Ik wat van de schrik bekomen, het team en ik voelen ons nu wat beter. Hij kon vanmorgen even praten, natuurlijk heeft hij veel pijn, maar er is gelukkig geen hersenschade. Dat is al een hele opluchting. Hij is er zeker enkele maanden tussenuit, maar ik verwacht dat hij binnen het jaar zal herstellen. Maar het is nog te vroeg om een exacte tijd vast te stellen. Het is voor in ieder geval een hele opluchting dat hij vanmorgen weer even bij kennis was.”

Later vanavond komt het ziekenhuis opnieuw met een update.

Loading