Massa wint in Bahrein

Felipe Massa heeft de Grand-Prix van Bahrein op zijn naam geschreven. De Braziliaan passeerde bij de start Robert Kubica die vanaf Pole-Position startte, de zege van Massa kwam vervolgens niet meer in gevaar. Kimi Raikkonen eindigde als tweede en zorgde daarmee voor de 76e 1-2-zege van Ferrari in de overwinning. Kubica eindigde als derde.

WK-leider Lewis Hamilton eindigde buiten de punten en is de leiding verloren aan Kimi Raikkonen.

Felipe Massa eindigde de eerste twee Grand-Prix niet in de punten, tot twee keer toe viel de Braziliaan vroegtijdig uit. Massa stelde vandaag orde op zaken en lijkt de morrende Italiaanse pers voorlopig de mond te hebben gesnoerd.

Direct na de start was het Massa die Kubica verschalkte. Lewis Hamilton is al meteen de grote verliezer, de Engelsman komt zeer slecht terug en valt vanaf de 3e plek terug positie 10.

Raikkonen begint direct aan te dringen bij Kubica. Na 3 ronden komt Raikkonen met een actie die slaagt, in de 1e bocht verschalkt de Ferrari piloot de BMW Sauber coureur. Kubica kan vervolgens aanhaken bij Raikkonen terwijl Massa langzaam maar zeker afstand neemt.

Hamilton wil ondertussen kost wat kost zijn achterstand goed maken. De Engelsman zit achter Fernando Alonso die duidelijker langzamer is. Hamilton is echter te enthousiast en rijdt vol op de achterkant van de Renault. Hamilton verliest zijn voorvleugel en moet terug naar de pits, Alonso kan door. Door de pitstop valt Hamilton terug tot de laatste positie. Zijn race is verloren, Hamilton eindigt uiteindelijk als 13e.

Vervolgens was het gebeurd met de spanning in de race. Felipe Massa won voor Raikkonen en Kubica. Achter het drietal gebeurd er niet veel. Alleen Jenson Button en David Coulthard komen nog met elkaar in aanraking waarbij Button zijn voorvleugel verliest. Later moet Button helemaal uitvallen.

Ferrari is dus dominant in Bahrein. De Scuderia hebben hun slechte seizoensstart in Melbourne nu helemaal goed gemaakt na twee overwinningen in Maleisië en Bahrein. In Bahrein had Ferrari een voordeel omdat het samen met Toyota als enige had getest.

Het verschil tussen Ferrari en BMW Sauber is echter klein. Dit beloofd wat voor de volgende Grand-Prix op Barcelona op 27 april in Barcelona. Voorafgaand aan deze Grand-Prix zullen alle teams nog een driedaagse testsessie afwerken.

GP Bahrein, race
1 F. Massa Ferrari 1:31:06.970
2 K. Räikkönen Ferrari + 3.339
3 R. Kubica BMW + 4.998
4 N. Heidfeld BMW + 8.409
5 H. Kovalainen McLaren + 26.789
6 J. Trulli Toyota + 41.314
7 M. Webber Red Bull + 45.473
8 N. Rosberg Williams + 55.889
9 T. Glock Toyota + 1:09.500
10 F. Alonso Renault + 1:17.181
11 R. Barrichello Honda + 1:17.862
12 G. Fisichella Force India F1 + 1 ronde
13 L. Hamilton McLaren + 1 ronde
14 K. Nakajima Williams + 1 ronde
15 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso + 1 ronde
16 A. Davidson Super Aguri + 1 ronde
17 T. Sato Super Aguri + 1 ronde
18 D. Coulthard Red Bull + 1 ronden
19 A. Sutil Force India F1 + 2 ronden

Loading