McLaren geeft openlijk voorkeur Raikkonen – Alonso

[photo1]Het team van McLaren, dat normaal gesproken vrijwel nooit uitspraken doet over haar rijdersduo, heeft opmerkelijk genoeg laten weten dat het liever Kimi Raikkonen in het team houdt dan Juan Pablo Montoya. Martin Whitmarsh, algemeen directeur van McLaren, heeft aangegeven liever met Kimi Raikkonen en Fernando Alonso het seizoen 2007 in te gaan.

“We hebben er geen geheim van gemaakt, dat wij er de voorkeur aan geven dat Kimi Raikkonen ook volgend jaar voor ons team rijdt. Daarom hebben we hem veel tijd gegeven om na te denken over wat hij wil,” aldus Whitmarsh tegen de Britse krant The Guardian.

De contracten van zowel Montoya als Raikkonen lopen eind dit jaar af, en het is nog maar de vraag of beide een nieuw contract bij McLaren zien zitten. Met de komst van Fernando Alonso naar de Britse renstal zal een van beide moeten vertrekken.

Kimi Raikkonen heeft al aangegeven dat hij slechts drie teams als realistische optie ziet voor zijn toekomst. Dit zijn de drie topteams die in staat zijn om het kampioenschap te winnen, waar het Finse talent tot op heden nog niet in geslaagd. Mocht de Iceman toch vertrekken is het allerminst zeker dat Juan Pablo Montoya bij McLaren blijft.

Het team heeft in het openbaar geflirt met protégé Lewis Hamilton die afgelopen weekend op indrukwekkende wijze zijn eerste overwinningen wist te behalen in de GP2 Series. Eerder sloot teambaas Ron Dennis het nog uit dat Hamilton volgend seizoen te bewonderen is bij McLaren, maar nu lijkt de jonge Brit toch ‘in the picture’ te staan. Mocht Hamilton volgend seizoen gaan rijden voor McLaren, zal hij de eerste donkere coureur zijn die in de Formule 1 rijdt.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading