Midland gaat nieuwe bolide zelf bouwen

[photo1]De samenwerking tussen de Formule 1 renstal van Midland en Dallara is uiterst onzeker geworden. Midland maakte vandaag bekend dat het haar nieuwe Formule 1 bolide niet door Dallara zal laten bouwen maar in de Midland fabriek in Engeland.

Aan het begin van dit seizoen werd een grote samenwerking aangekondigd tussen Midland en de Italiaanse chassisbouwer Dallara. Dallara zou een auto voor Midland bouwen die in augustus al zou worden getest. Vanmorgen werd bekend dat Midland nu zelf een auto zal bouwen in de fabriek van het voormalige Jordan team. De rol van Dallara wordt nihil, de chassisbouwer zal enkel enkele componenten testen in haar windtunnel nabij Milaan.

Vorige week stapte sportief-directeur Trevor Carlin nog bij Jordan op. Zijn vertrek heeft waarschijnlijk alles te maken met de beslissing van Jordan om haar bolide alsnog in Engeland te bouwen. Volgens geruchten wilde Carlin dat het chassis door Dallara zou worden ontwikkelt omdat de faciliteiten van de voormalige Jordan fabriek te verouderd zouden zijn.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading