Midland kijkt vooral naar Rusland

[photo1]Uit recente uitspraken van Alex Shnaider kan worden opgemaakt dat zijn nieuwe Formule 1 team vooral op Rusland zal gaan oriënteren. Shnaider wil voor zijn Formule 1 project Russische ruimteontwerpers aannemen en een talentenprogramma voor jonge Russische coureurs opzetten.

Midland is gebaseerd op het voormalige Jordan team maar draagt de Russische nationaliteit en presenteerde recentelijk al enkele Russische sponsoren. Vorig jaar mocht ook de Rus Rusinov eenmalig voor Midland testen, Rusinov lijkt echter niet van het kaliber coureur te zijn dat Shnaider in huis wil halen.

“In Rusland zijn veel aërodynamicaspecialisten, vooral in de ruimtevaart – en luchtvaartsector”, aldus Shnaider tegenover het persbureau Reuters. “We ze zijn actief naar deze mensen op zoek. Het is de bedoeling dat we de fabriek naar Rusland verplaatsen, deze blijft voorlopig in Engeland. Voor onze Russische mensen regelen we vergunningen zodat ze meteen bij ons in Engeland aan het werk kunnen.”

“Natuurlijk zou het prachtig zijn er als er een Russische Formule 1 coureur komt. Ik denk dat er genoeg jong talent in Rusland is, het talent moet alleen ontdekt en ontwikkelt worden. Een Russische coureur is leuk maar moet natuurlijk minstens zo goed zijn als andere coureurs. Momenteel zijn we aan het bekijken wat als Midland voor jonge Russische autocoureurs kunnen betekenen.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading