Midland presenteert M16

[photo1]Vanmorgen heeft Midland F1 Racing haar eerste Formule 1 bolide, de MF1 Toyota M16, op het circuit van Silverstone gepresenteerd. Midland zal met Christijan Albers en Tiago Monteiro onder de Russische vlag in actie komen, het is voor het eerst in de historie dat een Russisch Formule 1 deelneemt.

Tijdens de presentatie werd ook bekend gemaakt dat Adrian Sutil en Giorgio Mondini zijn toegevoegd aan het team. Sutil is als “junior coureur” aangenomen en zal tijdens testsessies in actie komen, de Zwitser Mondino mag negen keer op vrijdag tijdens de Grand-Prix in actie komen.

Mondini testte eerder al voor het Formule 1 voor Renault nadat hij vorig jaar in het GP2 kampioenschap en de Renault World Series een goede indruk maakte. Sutil werd vorig jaar vice-kampioen in het Europese Formule 3 kampioenschap.

[photo2]Naast de coureurs werden ook vijf nieuwe sponsoren gepresenteerd. Marhaba Communications, Clarington Investments, Axzons, Kick Communications, en Kicklotto hebben zich allen aan het team verbonden. De logo’s van de sponsoren zijn al verwerkt in het design van de auto dat al eerder werd gepresenteerd.

De Midland M16 is een geheel nieuwe auto die in de fabriek nabij Silverstone en samenwerking met het Italiaanse Dallara is ontwikkelt.

De doelstelling van Midland F1 is duidelijk, met de nieuwe auto, sponsoren, en coureurs moet de weg naar boven worden ingeslagen. Het team wil dit seizoen aansluiting vinden met de rest van het veld, dit is waar het team vorig jaar aan ontbrak.

Morgen is de Midland M16 voor het eerst in actie te zien, de bolide zal een shakedown ondergaan op het circuit van Silverstone.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading