Midland werkt aan de toekomst

[photo1]Het nieuwe team van Christijan Albers werkt serieus aan de toekomst. Midland werkt momenteel net als de topteams in de Formule 1 in twee windtunnels 24 uur per dag aan de ontwikkeling van haar Formule 1 bolide.

Christijan Albers bracht de afgelopen dagen door op de fabriek van Midland nabij het circuit van Silverstone. De Nederlander liet een stoeltje maken, daarbij wilde Albers niets aan het toeval overlaten.
“Als je maar even wat speling in je stoel hebt krijg je blauwe plekken en gaan de veiligheidsriemen schuren. Als dat gebeurt leidt dat alleen maar af van de taak die je moet uitvoeren: zo hard mogelijk rijden. Dan kan niet als je alle kanten opschuift. Het schuimen van zo’n stoeltje is dus noodzakelijk precisiewerk’’, zo verteld Christijan Albers het Algemeen Dagblad.

“Deze stoel is alleen maar voor de testweek begin december in Jerez. Hij past alleen in de interim-versie waarmee we gaan testen. Voor de nieuwe auto heb ik weer nieuwe stoeltjes nodig. Ik denk wel een stuk of tien voor het seizoen en alle tests.”

[photo2]Midland komt pas in februari met de nieuwe auto, de Midland M16. Albers heeft het werk aan deze auto de afgelopen dagen bekeken. De Nederlander wordt deze winter actief betrokken bij de ontwikkeling van de auto.

Gisteren ontving Midland haar racelicentie voor het nieuwe Formule 1 seizoen, de renstal zal onder de Russische nationaliteit aan het wereldkampioenschap deelnemen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading