Minardi koopt Arrows chassis

[photo1]Minardi heeft 5 Arrows A23 chassis gekocht op de veiling van het voormalige Formule 1 team. Teambaas Paul Stoddart telde 700.000 Euro neer om de chassis te kunnen kopen.

“We zullen niet met de Arrows A23 gaan racen” aldus teambaas Paul Stoddart. “We gaan de bolides onderzoeken en bekijken of we onderdelen van de Arrows A23 kunnen integreren in de Minardi PS03. We gaan de techniek, de computerdata, en de informatie over de aërodynamica gebruiken om onze huidige bolide te verbeteren.”

Tevens kocht Minardi 14 bijhorende versnellingsbakken, machines, carbon, en koolstofvezel op de veiling. Dankzij het geld van de nieuwe sponsoren zou Minardi hier toe in staat zijn.

Ironisch genoeg zou Jos Verstappen vorig jaar gaan rijden met de Arrows A23, de Nederlander hielp bij de ontwikkeling van deze bolide. Vlak voor de start van het seizoen werd Verstappen echter aan de kant geschoven, Heinz Harald Frentzen en Enrique Bernoldi reden toen tot de Grand-Prix van Duitsland met het chassis. De Grand-Prix van Duitsland was de laatste Grand-Prix van Arrows, het team ging failliet.

Het Arrows A23 staat te boek als een uitstekend chassis, het chassis is echter ook alweer gedateerd. Het chassis is ontwikkeld voor de Cosworth motor, vitale onderdelen zoals de wielophanging en de versnellingsbak kan Minardi echter zeker gebruiken.

Loading