Minardi met bandenprobleem naar Maleisië

[photo1]Minardi zal tijdens de Grand-Prix van Maleisië met dezelfde banden rijden als het die tijdens de Grand-Prix van Australië gebruikte. Dit verklaarde testcoureur Matteo Bobbi vandaag tegenover F1News.nl.

In Australië reed Minardi met een bandenspecificatie van vorig jaar, dit zal het team volgende week ook doen. De banden van Minardi zijn langzamer dan de nieuwe banden van Bridgestone, deze worden door alle andere teams gebruikt. Minardi rijdt met deze banden omdat het door een gebrek aan testen te weinig kennis heeft over de banden.

Daarnaast heeft het team weinig reserveonderdelen bij zich, daarom wordt de T-car die eigenlijk voor een derde coureur was bestemd, als reservewagen gebruikt. Tijdens de Grand-Prix van San Marino zal Matteo Bobbi achter het stuur kruipen van deze T-car. Het circuit van Imola is slechts enkele tientallen kilometers van de fabriek in Faenza verwijderd, Minardi kan dus nog reserveonderdelen naar het circuit vervoeren als dat nodig mocht zijn.

[photo2]”Melbourne was fantastisch” aldus Matteo Bobbi. “Het is een fantastische stad en de mensen zijn heel erg vriendelijk. Ik zal niet in Maleisië zijn omdat ik in Italië voor een GT team moet testen. Om eerlijk te zijn, de Minardi PS03 viel in Melbourne tegen, de auto was niet snel genoeg. Hopelijk is de auto in Maleisië sneller, anders zal dit een heel moeilijk seizoen worden.”

Het team heeft nog geen enkele testsessie gepland staan, na de Grand-Prix van San Marino wil het team echter nog enkele dagen testen. In Melbourne kampte Jos Verstappen met een probleem met het benzinemengsel, in Maleisië zal dit probleem wel verholpen zijn. Daarnaast bleek de Minardi PS03 minder benzine te gebruiken, dit betekend dat het team in Maleisië met lichtere bolides zal rijden.

Loading