Minardi verkocht?

[photo1]Volgens diverse bronnen is de Formule 1 renstal van Minardi aan Red-Bull verkocht. Naar verluidt zou de overeenkomst morgen worden afgerond.

De geruchten worden gesterkt doordat Red-Bull eigenaar Dieter Mateschitz vanavond in het Belgische Spa zal arriveren. Minardi Teambaas Paul Stoddart wint er geen doekjes om:
“Ik denk dat je dit weekend nog geen bekendmaking hoeft te verwachten. Het is realistischer dat we in Brazilië iets bekendmaken. Ik zal het ongelofelijk missen maar het belang van Minardi staat voorop.”

Minardi zal een Amerikaans Red-Bull team worden als Mateschitz de leiding in handen krijgt. Mocht dit gebeurden dan is de kans dat Christijan Albers of Robert Doornbos volgend jaar opnieuw voor Minardi rijden vrijwel nihil. Albers praat nog met Midland maar Robert Doornbos zal dit zeker geen goed nieuws zijn.

Het Amerikaanse Red-Bull team zal waarschijnlijk Scott Speed in gaan zetten. Het lijkt erop dat de andere coureur uit het talentprogramma van Red-Bull zal komen.

Stoddart wist Minardi eind 2000 van de ondergang te redden. De Australiër, zeer succesvol in de luchtvaartindustrie, maakte een plan waarbij hij zijn renstal binnen 5 jaar in de middenmoot wilde laten rijden. Dit is tot op heden, voornamelijk door een gebrek aan sponsoring niet gelukt. Om zijn team toch verder naar voren te helpen zou Stoddart zijn team nu voor ongeveer 35 miljoen Euro aan Red-Bull hebben verkocht.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading