Montagny kondigt vertrek aan

[photo1]Franck Montagny heeft vandaag via zijn website bekend gemaakt dat hij na dit seizoen niet langer deel zal uitmaken van het Renault F1 team. De Fransman is het testen beu en wil races gaan rijden. Wel dankte hij het team voor de ervaring die hij heeft opgedaan in de afgelopen jaren. Ook liet hij weten teleurgesteld te zijn geweest met het feit dat Jacques Villeneuve het stoeltje van Jarno Trulli kreeg toen Trulli tegen het einde van vorig seizoen moest vertrekken bij Renault.

Montagny is in onderhandeling met het Jordan/Midland team, waar hij tijdens de Europese Grand Prix al eens de derde wagen mocht besturen. Daar liet hij een goede indruk achter bij teambaas Colin Kollis. Montagny is er zich echter wel van bewust dat hij over de nodige financiën moet beschikken om aanspraak te maken op een stoeltje bij Jordan/Midland.

Renault wilde nog niets kwijt over het vertrek van Montagny. Hoogstwaarschijnlijk zal de Fin Heikki Kovalainen de nieuwe derde rijder worden bij het team. Kovalainen kwam afgelopen seizoen uit in het GP2-kampioenschap en werd vice kampioen. Ook wordt hij al jaren gesteund door Renault en heeft hij al veel tests mogen afwerken als testrijder van het team.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading