Opnieuw problemen voor Nicky Pastorelli

[photo1]Door technische problemen lukte het Nicky Pastorelli afgelopen weekend op Spa-Francorchamps wederom niet om een goede prestatie neer te zetten tijdens de race voor Europees F3000 kampioenschap.

De vrijdag begon goed met een vierde tijd in de vrije trainingen, echter de kwalificatie op zaterdag viel tegen met een negende plek als resultaat.

Zondag wist de Nederlandse Italiaan door een goede start meteen drie posities op te schuiven. Maar na de eerste ronde werd de rode vlag gezwaaid na een zware crash van Sven Heidfeld, de jongere broer van Formule 1 coureur Nick Heidfeld. Wonder boven wonder liep de jonge Duitser geen ernstige verwondingen op, en kon de race opnieuw van start gaan.

Ook de herstart verliep goed, echter Pastorelli kon het tempo niet volgen, en eindigde uiteindelijk als zevende. Na de race vonden Pastorelli en zijn team het erg vreemd dat de auto na de vrije trainingen zoveel wegliggings problemen had, en besloten de gehele auto goed te controleren. Hieruit bleek dat het differentieel kapot was.

Nicky Pastorelli staat na vijf van de negen races zesde in de stand om het kampioenschap, de volgende race is 10 augustus op Donington Park in Engeland.

Loading