Red Bull Racing toch bestraft door de FIA?

Red Bull Racing loopt het risico te worden bestraft.Dit in tegenstelling tot wat de diverse zwitserse media hadden gemeld.Die gaven aan dat er geen onderzoek van de FIA zou komen. De FIA verklaarde ,volgens de krant Blick uit Zwitserland, dat er geen verzoeken tot onderzoek zijn binnen gekomen en dat daarom geen onderzoek naar de variabele rijhoogte van de RB6 zou worden gedaan.

Immers, volgens Martin Whitmarsh McLaren’s teambaas ,heeft Redbull een systeem om de rijhoogte te laten veranderen als de tank leeg raakt Insinuaties die Christian Horner, zijn tegenhanger bij RBR, heeft tegengesproken op zaterdag.

De FIA zal indien er verzoeken tot onderzoek komen een onderzoek moeten gaan doen naar de beweringen van Whitmarsh, insiders suggereren dat Red Bull zal worden gestraft. Het Oostenrijkse team, zal indien voor de beweringen bewijzen worden gevonden, mogelijk alle punten kunnen kwijt raken die ze in twee GP`s bij elkaar hebben gereden (18 punten).

Het kan ook worden uitgesloten voor drie races, zoals het geval was met BAR Honda een paar jaar geleden, toen de FIA het gebruik van een tweede tank ontdekte.

Toch zou een dergelijke straf ernstige gevolgen kunnen hebben voor het team van Materschitz en zijn coureurs.

(DO)

Loading