Relatie Williams BMW op dieptepunt

[photo1]De relatie tussen Williams en haar motorpartner BMW heeft haar voorlopige dieptepunt bereikt. Het lijkt erop dat beide partijen aan het einde van dit seizoen uit elkaar zullen gaan.

“Wij zijn nooit tevreden over de motoren want onze partner is nooit tevreden over onze auto’s”, aldus Frank Williams in de Duitse krant Bild am Sonntag. “Met Honda en Renault ben ik succesvoller geweest, dat kwam omdat we perfect samenwerkten. Toen werd er niet steeds met een beschuldigde vinger gewezen. Ik zou graag verder willen met BMW, kan dat niet dan is dat geen ramp. Er zijn genoeg anderen motoren voor handen.”

Ondertussen onderhandelt BMW met Sauber. Het is vrijwel zeker dat Sauber volgend jaar met BMW motoren zal gaan rijden. Naar verluidt heeft BMW ook interesse om het team van Sauber over te nemen. Geruchten hierover werden tijdens de Grand-Prix van Europa niet ontkent door teambaas Peter Sauber.

De huidige samenwerking tussen BMW en Williams heeft nog nauwelijks succes opgeleverd. In de jaren ’80 werkten BMW met de toenmalige Formule 1 renstal van Brabham samen, toen werden er wereldtitels behaald. Williams wordt nu in verband gebracht met Honda. Honda levert nu nog motoren aan B.A.R maar is ontevreden nadat dit team twee Grand-Prix werd geschorst omdat het fraudeerde.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading