Ricciardo snelste in Abu Dhabi

De Red Bull Racing RB6 is ook in de handen van een rookie de beste auto van het veld. Daniel Ricciardo, vorig jaar voor het laatst in actie met een Formule 1-wagen, zette met de bolide van de kampioen de beste tijd neer op de eerste dag van de young drivers-test in Abu Dhabi. Zijn voorsprong op de nummer twee, Oliver Turvey in de McLaren, bedraagt 1,1 seconde.

De testdag verliep zonder grote incidenten, de dag werd niet onderbroken door een rode vlag-situatie. En dat met enkele debutanten in een Formule 1-auto, zoals onder andere Rodolfo Gonzalez, Ryo Haryanto, Da Costa, Stoneman en Mikhail Aleshin. Ryo Haryanto zag zijn dag eerder eindigen dan de bedoeling was door een technisch probleem.

Ricciardo kwam tot een tijd van 1.39.616. Roy Haryanto was de langzaamste met de Virgin VR-01, die een 1.49.439 noteerde. Jerome D’Ambrosio reed een 1.43.518 met dezelfde Virgin! Tevens zeer opvallend, een lage tijd van Ferrari in de handen van Bianchi, liefst 4.2 sec. langzamer was! Gebrek aan motivatie in het team van Ferrari na de verloren finale?

Yelmer Buurman komt pas morgen in actie.

Loading