Rosberg tweede Williams coureur?

[photo1]Volgens het toonaangevende Britse weekblad Autosport rijdt Nico Rosberg volgend jaar voor Williams. Volgens het blad wordt het nieuws binnen enkele dagen officieel bekend gemaakt.

Williams zou Rosberg al vroeg willen vast leggen om hem deze winter de mogelijkheid te geven om uitgebreid met de Williams te kunnen testen.
“Het zal geen probleem moeten zijn om het tegen Mark op te nemen zolang ik maar genoeg kilometers maak in de winterperiode”, aldus Nico Rosberg. “Ik ben er klaar voor, dat ik kilometers moet maken is daar buiten gelaten.”

Nico Rosberg werd dit jaar GP2 kampioen en maakte tijdens eerdere tests in de Formule 1 auto van Williams een uitstekende indruk. Nico Rosberg is de zoon oud-Formule 1 wereldkampioen Keke Rosberg. Hoewel Keke Rosberg de Finse nationaliteit heeft beschikt zijn zoon over de Duitse nationaliteit.

Voor Antonio Pizzonia zal het nieuws een teleurstelling zijn. De Braziliaan hoopte na enkele invalbeurten tweede Williams coureur te worden. Naar eigen zeggen is Pizzonia echter ook nog in gesprek met andere teams.

De afgelopen weken werden ook Christijan Albers en Robert Doornbos met Williams in verband gebracht. Beide coureurs zouden op het lijstje staan van Williams. Ze zouden echter niet boven aan het lijstje staan, Williams zou een voorkeur hebben voor Rosberg en Pizzonia.

Wat wel een reele optie blijft is dat Doornbos of Albers volgend jaar als derde Williams piloot in actie gaan komen. Hiervoor dient wel fors te worden betaald, daarnaast zijn er ook voorstellen van teams die het inzetten van een derde coureur volgend jaar willen verbieden. Voor Albers en Doornbos lijkt het dus een lange onzekere winter te worden.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading