Rustige eerste dag voor Robert Doornbos op Monza

[photo1]Op de eerste dag van het Italiaanse Grand Prix weekeinde heeft Robert Doornbos zich vooral beziggehouden met het fine-tunen van de afstellingen aan zijn Minardi PS05. Op de 5,793 kilometer lange Autodromo Nazionale di Monza reed Doornbos vandaag in totaal 26 ronden waarin hij een snelste tijd van 1:24.233 noteerde. Hiermee was de Nederlander nipt sneller dan zijn teamgenoot en bleef hij in de ‘slipstream’ van de beide Jordan-coureurs.

In de eerste vrije training die verreden werd tussen 11:00 en 12:00 uur kwamen aanvankelijk maar weinig coureurs in actie, omdat alle teams vorige week al uitgebreid getest hadden op het historierijke circuit nabij Milaan. Ook Doornbos koos pas twintig minuten voor het einde van deze sessie pas het asfalt. De 23-jarige Rotterdammer klokte in 11 ronden een snelste tijd van 1:25.853 en schaarde zich daarmee midden tussen de zes Jordans en Minardi’s.

Ook in de middagsessie was het Italiaanse team gewaagd aan haar Russische/Engelse rivalen door continue vergelijkbare rondetijden te realiseren. Doornbos (1:24.233), die zich voornamelijk concentreerde op het ‘fine-tunen’ van de afstellingen aan zijn PS05 vandaag, reed in de tweede sessie 15 ronden en eindigde de dag vlak voor zijn teamgenoot Christijan Albers (1:24.264) in de 22e positie.

Robert Doornbos: “Vandaag was een goede dag. Doordat we hier vorige week een productieve test hadden, beschikten we al over veel data en konden we het vandaag wat rustiger aan doen. Omdat ik dit weekend ook een nieuwe motor heb, heb ik vandaag minder kilometers gemaakt om het materiaal wat te sparen. Met het oog op de lange rechte stukken hier, hebben we in de tweede sessie wat geëxperimenteerd met de vleugelafstelling en de versnellingsbakverhoudingen. Met de juiste bandenkeuze moeten we ook morgen en zondag dicht op de Jordans zitten.”

Bron: Insight F1 Motorsport Report

Loading