Sauber kiest voor BMW

[photo1]De teambaas van BMW Williams F1, Frank Williams, heeft vandaag laten weten dat zijn team volgend jaar niet als enige team in de Formule 1 met BMW motoren zal rijden. Volgens Williams heeft Sauber een overeenkomst met BMW en is nog één ander team in onderhandeling.

Frank Williams liet weten dat BMW hem heeft laten weten door twee teams benaderd te zijn. Met één van deze teams heeft BMW inmiddels een akkoord bereikt. BMW zou voor Sauber gekozen hebben, de Zwitserse Formule 1 renstal rijdt nu nog met Ferrari motoren.

Sauber dat al sinds 1997 met Ferrari motoren rijdt had altijd een zeer goede relatie met de Italiaanse Formule 1 renstal. Regelmatig zagen we de blauwe bolides plaats maken voor de bolide Schumacher en Barrichello. Eind vorig jaar kwam er echter een kink in de kabel toen Ferrari de kant voor Bernie Ecclestone koos. Sauber ging dit keer echter niet mee met Ferrari en zag zich zelfs genoodzaakt een extra persbericht over de kwestie uit te geven.

Dit allemaal tegen het zere been van Ferrari. Sauber kiest nu voor de concurrent van Ferrari, BMW. Officieel is het overigens nog niet want Sauber en BMW hebben beiden nog niet gereageerd. Het zou gaan om een klantenmotor, dit betekend dat Sauber voor de motoren moet betalen.

Voor Ferrari zou het verlies wel een domper zijn. Enkele jaren geleden opende de Italianen nog een faciliteit om Prost Grand-Prix en Sauber van een goede klantenmotor te kunnen voorzien. Waarschijnlijk gaat de Scuderia nu op zoek naar een ander Formule 1 team dat van haar klantenmotoren gebruik wil maken.

Red-Bull schijnt overigens het andere team te zijn dat BMW heeft benaderd. De Oostenrijkse Formule 1 renstal wil in 2006 één sterkere motor dan de huidige Cosworth krachtbron. Nu Sauber Ferrari vrijwel zeker schijnt te hebben verlaten is dit natuurlijk ook een optie.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading