Sauber presenteert windtunnel

[photo1]Vandaag presenteerde Sauber haar ultramoderne windtunnel aan de media. Sauber maakte in 1999 al plannen voor de bouw van deze windtunnel, op 14 januari van dit jaar is bouw gestart. Vanaf de Europese Grand-Prix zal Sauber de aërodynamica van haar bolides gaan aanpassen aan de hand van de gegevens die in de nieuwe windtunnel zijn gevonden.

“Aërodynamica is een van de belangrijkste zaken van een Formule 1 bolide”, aldus Peter Sauber. “De windtunnel heeft 55 miljoen Amerikaanse Dollars gekost, dit is de grote uitgave van Sauber ooit. We moeten nu gaan zorgen dat we progressie gaan boeken, de topteams hebben de afgelopen jaren veel vooruitgang geboekt op het gebied van aërodynamica, we hebben nog veel in te halen.”

In de windtunnel kunnen Formule 1 bolides op ware grote worden geplaatst. Tevens kan men de bolide ook op topsnelheid laten rijden omdat er een lopende band in de tunnel is geplaatst, dit zorgt ervoor dat de luchtstromen volledig kunnen worden gesimuleerd. Overigens zal Sauber niet de enige gebruiker van de windtunnel worden, grote bedrijven zoals bijvoorbeeld Philips willen ook heel wat uren in de windtunnel gaan doorbrengen.