Spa-Francorchamps weer van de kalender?

[photo1]De problemen rond de Grand-Prix van België leken te zijn opgelost maar nu lijken de problemen groter dan ooit te zijn. Bernie Ecclestone heeft het Belgische kamerlid Serge Kubla namelijk laten weten dat de Grand-Prix van België in 2006 niet verreden zal worden.

Onderhandelingen over het doorgaan van de race zijn nog gaande, volgens Kubla zal de Grand-Prix pas op zijn vroegst in 2007 weer plaats vinden. Het probleem is dat Ecclestone eist dat de faciliteiten van het circuit voor 17 september 2006 zijn verbeterd. Deze uitbreiding houdt onder andere de uitbreiding van de paddock in. De verbetering aan de faciliteiten kan echter niet voor de geëiste datum worden voltooid, Ecclestone wil de Grand-Prix nu niet op de kalender hebben.

Kubla roept de Belgische regering op om alles in het werk te stellen om de Grand-Prix van België in 2007 weer plaats te laten vinden. Kubla verwijt de Belgische regering te laat hebben ingegrepen, volgens de Belg had men veel eerder aan de verbouwing van het circuit kunnen beginnen.

Officieel is de Grand-Prix van België nog niet van de kalender gehaald, de race staat nog altijd op 17 september gepland. We houden je op de hoogte!

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading