Speed maakt tijdens Italiaanse GP toekomstplannen bekend

[photo1]De Amerikaan Scott Speed, die bij Red-Bull onder contract staat, zal in Monza zijn toekomstplannen bekend maken. Volgens AtlasF1 zal Speed bekendmaken dat hij in 2006 derde coureur van Red-Bull Racing zal zijn.

Speed staat momenteel te boek als het grootste autosportalent dat de Verenigde-Staten rijk is. De Amerikaan won vorig jaar met grote overmacht het Europese Formule Renault kampioenschap en staat momenteel derde in de eindstand voor het GP2 kampioenschap.

Speed testte al diverse malen Formule 1 voor Red-Bull. Daarnaast mocht de coureur tijdens de Grand-Prix van Amerika en Canada al instappen als derde coureur bij Red-Bull. Tijdens deze Grand-Prix en de diverse testsessies maakte Speed een zeer goede indruk.

Red-Bull lijkt nu teveel coureurs onder contract te hebben. Klien en Coulthard lijken volgend jaar te mogen blijven dus voor de Italiaan Tonio Liuzzi lijkt er geen plek meer te zijn. Red-Bull schijnt echter te werken aan een oplossing. De sportdrankengigant wordt de nieuwe hoofdsponsor van het Amerikaanse A1GP team en wil daarnaast ook een team in het Amerikaanse IRL kampioenschap gaan sponsoren.

Bij deze sponsorovereenkomsten wil het Oostenrijke bedwingen dat het ook inspraak krijgt welke coureurs ingezet worden. Red-Bull heeft namelijk ook nog een talentenprogramma en ook daarvan zou men graag enkele coureurs door laten stromen. De invloed van Red-Bull bij het Amerikaanse A1GP team lijkt al duidelijk zichtbaar te zijn, Speed zal vandaag al enkele testsessies voor de Amerikanen afwerken. De verwachting is ook dat Liuzzi volgend jaar niet werkloos zal moeten toekijken.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading