Stoddart bevestigd vertrek Friesacher

[photo1]Patrick Friesacher zal in Duitsland niet voor Minardi rijden, dat heeft Minardi teambaas Paul Stoddart bevestigd. De verwachting is dat vanmiddag de nieuwe teamgenoot van Christijan Albers gepresenteerd zal worden.

“We hebben lang gewacht maar in Duitsland zal er een andere coureur voor Minardi rijden”, aldus Paul Stoddart. “De opvolger maken we binnenkort bekend, ik wil alleen kwijt dat we met drie coureurs gesproken hebben.”

Deze drie coureurs zijn waarschijnlijk Robert Doornos, Zsolt Baumgartner, en Minardi testcoureur Chanoch Nissany. Nissany zal het zeer waarschijnlijk niet zijn, de Israëliër beschikt namelijk nog niet over een superlicentie. Mocht Minardi vanmiddag een coureur presteren dan zal dit of Robert Doornbos zijn of Zsolt Baumgartner.

De manager van Friesacher, Thomas Frank, wil het nieuws nog niet officieel bevestigen maar uit zijn reactie is wel op te maken dat Friesacher niet langer voor Minardi zal rijden.
“Ik heb met Paul Stoddart gesproken, zolang er nog geen officieel persbericht is mag ik niets zeggen. Ik hoop dat ik Friesacher ondanks alles in de Formule 1 kan houden.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading