Stoddart optimistisch

[photo1]De teambaas van Minardi, Paul Stoddart, is optimistisch over de toekomst van zijn team. Volgens de Australiër heeft Minardi nu voldoende budget om de rest van het seizoen uit te kunnen rijden.

Gisteren besproken de teambazen een plan om een fonds op te zetten om de kleine teams financieel te helpen te overleven. Gisteren is er enkel gesproken, er is nog niets concreets besloten.

Daarnaast is een onderzoek van de Italiaanse staat tegen het team afgerond. De Italiaanse staat verdacht Minardi van belastingfraude, dit zou in 1992 zijn gebeurd. Minardi heeft echter geen belastingfraude gepleegd, dit betekent dat een mogelijke boete van 6,5 miljoen Amerikaanse Dollars van de baan is.

“Ik ben blij dat het onderzoek is afgerond” aldus Paul Stoddart. “Ik wist dat er een onderzoek liep toen ik het team enkele jaren geleden kocht. Er zou belastingfraude zijn gepleegd door mensen die toentertijd voor het team werkten, gelukkig blijkt nu dat Minardi conform de regels heeft gewerkt.”

Sponsor Gazrom heeft inmiddels openstaande rekeningen aan Minardi betaald. De Maleisische staat heeft echter nog steeds niet betaald voor de stickers waar Minardi in Maleisië mee rond reed. Maleisië besloot Minardi eenmalig te sponsoren door stickers met de tekst “Malasyia for peace” op de bolide te laten plakken.

Paul Stoddart heeft inmiddels al enkele malen contact gehad met de staat, geld is er echter nog steeds niet. Overigens kreeg Minardi veel commentaar voor deze sponsordeal, landgenoten van Paul Stoddart verblijven momenteel in Irak om de Amerikanen te ondersteunen. Met de actie in Maleisië zou Stoddart zijn eigen land niet steunen.

Loading